Apasa ENTER pentru a cauta sau ESC pentru a inchide

In vigoare începand cu data de 15.03.2021

1. Elemente definitorii

1.1. Magazinul online PORC este administrat si detinut prin intermediul site-ului www.porcporc.com (denumit in continuare “Site”) de catre S.C. PORC A PORTER S.R.L. , cu sediul social in Bd. Unirii, nr. 19, sect. 5, Bucuresti, jud. Bucuresti , cod unic de inregistrare 33825764 , nr. de inregistrare la Registrul Comertului J40/13569/2014 .

1.2. In cuprinsul acestui document urmatorii termeni vor insemna:

– “ Vanzator ”: S.C. PORC A PORTER S.R.L. , cu sediul social in Bd. Unirii, nr. 19, sect. 5, Bucuresti, jud. Bucuresti , cod unic de inregistrare 33825764 , nr. de inregistrare la Registrul Comertului J40/13569/2014 ;

– “ Cumparator ”: reprezinta persoana, firma sau alta entitate juridica care acceseaza Site-ul si plaseaza o Comanda;

– “ Bunuri si Servicii ”: orice produs sau serviciu prezentat pe Site, inclusiv cele mentionate in Comanda sau privitoare la felul in care acestea urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator;

– “ Specificatii ”: toate specificatiile si / sau descrierea Bunurilor si Serviciilor, inclusiv felul in care sunt precizate in Comanda;

– “ Comanda ”: reprezinta documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Cumparatorului Bunuri si Servicii, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa efectueze plata acestora;

– “ Contract ”: reprezinta Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea Contractului nu are loc la plasarea Comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei Comenzi.

1.3. Prin accesarea si utilizarea Site-ului sau cumpararea Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site va exprimati acceptul fata de dispozitiile prezentului document, precum si a Politicii de Confidentialitate care face parte integranta din acesta, si va obligati sa il verificati periodic. Va recomandam sa cititi cu atentie aceste documente.

2. Modificarea termenilor de utilizare a serviciilor

2.1.   Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand Termenii si Conditiile , fara o notificare in prealabil sau fara precizarea motivelor. Modificarile vor fi realizate prin actualizarea acestui document, devenind obligatorii si cu efect imediat. In cazul in care nu sunteti de acord cu modificarile realizate, va rugam sa incetati accesarea si utilizarea Site-ului . Continuarea accesarii si utilizarii Site-ului sau cumpararea Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site de catre dumneavoastra dupa modificarea prezentului document va constitui acceptarea modificarilor realizate.

3. Documente contractuale

3.1. In momentul plasarii unei Comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul pentru a primi din partea Vanzatorului mesaje comerciale electronice si / sau prin intermediul telefonului. Plasarea unei Comenzi pe Site va fi urmata de contactarea prin e-mail si / sau telefon, prin care este atestata plasarea Comenzii si faptul ca aceasta urmeaza a fi procesata de catre reprezentantii Vanzatorului. Acest e-mail, precum si discutiile telefonice sau pe alte cai cu reprezentantii Vanzatorului, nu constituie acceptari ferme ale Comenzii si nu semnifica incheierea Contractului la distanta.

3.2. Expedierea prin e-mail din partea Vanzatorului a notificarii de livrare catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia, constituie momentul incheierii Contractului la distanta si implica acceptarea completa a termenilor Comenzii. Cumparatorul poate anula o Comanda inainte de a primi mesajul de notificare a livrarii, prin e-mail la adresa comenzi@porcporc.com. Comanda va fi considerata anulata in momentul in care Cumparatorul a primit prin e-mail si / sau telefon confirmarea de anulare din partea reprezentantilor Vanzatorului.

4. Drepturi de proprietate intelectuala

4.1. Intregul continut al site-ului www.porcporc.com este proprietatea S.C. PORC A PORTER S.R.L. si este protejat de legea dreptului de autor, neputand fi preluat, copiat partial sau integral sau folosit pentru crearea de opere derivate fara acordul expres scris in prealabil al proprietarului. Folosirea in alt scop decat cel personal sau non-comercial este strict interzisa.

5. Conduita interzisa

5.1. Este strict interzis:

– copierea partiala sau totala, dezasamblarea, crearea de opere derivate sau folosirea in oricare alta modalitate a codului sursa a Site-ului, precum si a oricarui element continut in serviciile Site-ului, inclusiv, dar fara a se limita la: texte, imagini, tabele, specificatii, forma de prezentare sau continut de orice alta natura;

– utilizarea serviciilor Site-ului in alte scopuri decat pentru uz personal, individual si in scopuri nepersonale;

– vanzarea, inchirierea, distributia, transmiterea sau acordarea de drepturi unei terte persoane privind serviciile Site-ului sau a contului creat de catre dumneavoastra pentru utilizarea acestora;

– folosirea serviciilor Site-ului pentru a invada intimitatea tertilor, pentru a obtine informatii despre oricare dintre utilizatorii acestor servicii, pentru a obtine o lista de utilizatori ai acestor servicii, sau pentru folosirea tehnologiilor de data mining, roboti sau alte sisteme similare de colectare a datelor;

– copierea, modificarea, stergerea sau deterioarea oricarei informatii continute pe echipamentele tehnice, incluzand, dar fara a se limita la serverele si calculatoarele utilizate sau controlate de catre Vanzator;

– impersonarea sau fals-afilierea dumneavoastra cu orice persoana.

5.2. Ca urmare a incalcarii oricarei interdictii prevazute in prezentul document, Vanzatorul are dreptul sa blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat in activitatea interzisa, fara ca acest lucru sa limiteze dreptul S.C. PORC A PORTER S.R.L. de a apela la caile legale pentru a obtine repararea eventualelor prejudicii cauzate de activitatea desfasurata prin intermediul contului dumneavoastra.

6. Inregistrarea pe site

6.1. Accesul la bunurile si serviciile Vanzatorului se poate face online, de pe computerul personal sau de pe un dispozitiv mobil, de tipul tableta sau telefon, prin crearea unui cont pe Site-ul www.porcporc.com. Utilizarea Site-ului necesita activarea cookies pentru browserul folosit de dumneavoastra. Browserele recomandate pentru accesarea si utilizarea site-ului sunt: Google Chrome, Mozilla Firefox 16+, Safari 5+, Opera 12+, Internet Explorer 8+. Pentru a crea un cont este nevoie de o adresa de e-mail personala, care va fi asociata contului dumneavoastra de pe Site si prin intermediul careia se va desfasura ulterior comunicarea cu reprezentantii Vanzatorului.

6.2. Prin crearea acestui cont declarati ca datele furnizate de catre dumneavoastra prin intermediul formularului de inregistrare sunt corecte si complete, si acceptati ca sunteti raspunzator pentru activitatea desfasurata prin intermediul contului dumneavoastra. Contul creat pe Site este personal, fiind interzisa utilizarea datelor de acces sau a contului altei persoane, fie temporar sau permanent. De asemenea, va obligati sa contactati de indata reprezentantii Vanzatorului in cazul in care securitatea contului dumneavoastra a fost compromisa.

7. Cum comand?

7.1. Accesand www.porcporc.com si folosind meniul din sidebar stanga, puteti naviga printre categoriile de produse si, de acolo, pe pagina individuala a fiecarui produs, veti vedea informatii detaliate (mai multe poze, marimile si stocul disponibil – actualizate constant etc).

Dupa ce va decideti asupra unui produs dorit, de pe pagina respectivului produs trebuie sa apasati pe butonul “Adauga in cos”. Dupa ce ati ales toate produsele si doriti sa plasati comanda, mergeti in “Cosul de Cumparaturi” – sectiune pe care o accesati din dreapta sus, dand click pe butonul corespunzator.

De acolo veti putea revedea si actualiza lista produselor adaugate in cos, precum si cantitatea pe care ati selectat-o. Tot din Cosul de Cumparaturi veti decide si metoda prin care doriti sa fie livrate produsele. Urmatorul pas, dupa ce apasati pe “Proceed to Checkout”, va fi cel legat de completarea detaliilor pentru facturare si livrare. Dupa aceea apasati pe “Confirma comanda” pentru a revizui comanda, produsele dorite, cantitatea lor, subtotalul, metoda de plata si plata finala. Daca beneficiati de un cod de reducere, acesta se va aplica in caseta ”Aplica cupon de reducere” urmat de butonul ”Adauga codul”. Codurile de reducere sunt valabile exclusiv pentru produsele cu pret intreg si nu se aplica produselor aflate deja la reducere, articolelor din promotii sau altor oferte speciale. “Plaseaza comanda” va va trimite la ultima confirmare pe care va trebui s-o faceti pentru a plasa comanda.

8. Plata

8.1. Toate preturile afisate in cadrul Site-ului sunt in LEI si includ TVA (cota 19%). Preturile afisate nu includ cheltuielile de livrare. Valoarea minima a unei comenzi este de 39 lei.

8.2. Din cauze tehnice, independente de controlul Vanzatorului, anumite produse afisate pe Site pot avea preturile gresite. Pentru acestea, daca diferenta dintre pretul corect si cel afisat este de peste 20%, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a anula direct comanda.

8.3. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile aplicabile serviciilor in orice moment, fara nicio notificare in prealabil si fara motivare. Noile preturi vor fi aplicabile numai serviciilor achizitionate dupa data modificarii preturilor. In cazul in care nu sunteti de acord cu modificarile preturilor, aveti optiunea de a inceta utilizarea serviciilor.

8.4. Toate problemele legate de plati vor fi gestionate in totalitate de catre reprezentantii Vanzatorului. In cazul unor nelamuriri, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa comenzi@porcporc.com.

9. Modalitati de plata

Plata poate fi facuta fie in sistem ramburs (Cash-on-Delivery / plata la livrare), fie cu cardul bancar.

Modalitatea de plata ramburs permite achitarea comenzii in numerar, in momentul livrarii, catre reprezentantul curierului. In acest caz, este indicat ca in ziua primirii coletului sa aveti pregatita suma integrala aferenta produselor comandate. 

Modalitatea de plata cu cardul inseamna ca o comanda este achitata integral, online, prin cardul bancar, in momentul in care este plasata. Aceasta plata este realizata in conditii de siguranta. 

Dupa trimiterea comenzii, veti fi redirectionat catre pagina NETOPIA mobilPay, unde veti introduce detaliile de plata (datele de pe card). Plata este facuta in lei, la cursul de schimb al bancii de care apartineti (pentru cardurile cu alta moneda decat LEI).

Atentie! Nimeni nu va va cere vreodata codul PIN, numarul cardului sau CIV-ul – nici reprezentantii SC PORC A PORTER SRL, nici cei ai procesatorului de plati, nici reprezentantii bancii.

In cazul livrarii unui cadou direct catre o terta persoana, va rugam sa treceti la contact adresa dvs de mail. Plata va fi realizata in avans, prin card bancar, iar Vanzatorul va trimite factura fiscala direct catre Cumparator, pe adresa de mail, nu catre terta persoana.

10. Facturarea

Fiecare Comanda confirmata include specificatiile Bunurilor si Serviciilor, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate, preturile fiind identice cu cele specificate in mesajul de confirmare a Comenzii, iar factura va fi trimisa si atasata electronic, pe adresa de mail pe care a fost plasata comanda. Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte si complete necesare emiterii facturii fiscale.

11. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata in momentul livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier) si a efectuarii platii aferente integrale.

12. Livrare

12.1. Vanzatorul se obliga sa expedieze Cumparatorului produsele cuprinse in Comanda finalizata, respectand termenele de livrare stabilite si comunicate in momentul confirmarii Comenzii. Pentru livrare va fi aplicat tariful aferent metodei de livrare alese, comunicat pe Site in momentul plasarii Comenzii.

12.2. Vanzatorul va ambala corespunzator produsele si le va expedia, iar factura fiscala va fi trimisa electronic, atasata la mail.

12.3. Din cauza conditiilor impuse de catre firma de Curierat, Cumparatorului nu ii este permisa deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitarii contravalorii acestuia.

12.4. In cazul in care coletele prezinta deteriorari vizibile la primire, recomandam Cumparatorului sa refuze primirea acestora si sa semnaleze imediat acest incident prin e-mail la comenzi@porcporc.com. Orice reclamatie ulterioara cu privire la aceste aspecte va fi nula si nu va putea fi luata in considerare.

12.5. Daca termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunta Cumparatorul si ii va comunica termenul estimat pentru finalizarea livrarii. In cazul in care noul termen de livrare nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata.

12.6. Daca informatiile furnizate de catre Cumparator in legatura cu livrarea sunt incomplete sau incorecte, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore Cumparatorul nu va corecta informatiile pentru a se stabili un nou termen de livrare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda.

12.7. Livrarea prin curier rapid – DPD

Costul de livrare pe teritoriul Romaniei prin curier rapid DPD este de 15 lei, tarif valabil in intreaga tara.

Curierul se angajeaza sa contacteze Cumparatorul in prealabil, prin telefon, pentru a stabili de comun acord ora la care sa faca livrarea la adresa.

In cazul in care Cumparatorul nu va fi gasit la adresa de livrare mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va contacta Cumparatorul pentru a stabili detaliile unei noi livrari. Daca nici la a doua incercare livrarea nu va fi realizata, coletul va fi returnat Vanzatorului iar comanda va fi anulata. In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat de catre Curier, comanda va fi tinuta la depozitul zonal al curierului timp de 5 zile lucratoare, inainte de a reveni la Vanzator.

Cumparatorul poate plasa din nou comanda respectiva, urmand sa suporte in avans costurile transportului anterior (tur-retur), precum si costurile unei noi livrari, prin metode comunicate direct de reprezentantii Vanzatorului (transfer bancar, O.P. etc).

12.8. Livrarea prin easybox – Sameday

Costul de livrare pe teritoriul Romaniei prin easybox Sameday este de 10 lei, tarif valabil in intreaga tara.

Pentru coletele voluminoase care nu pot fi livrate la easybox, Vanzatorul este obligat sa stabileasca impreuna cu Cumparatorul o alta metoda de livrare, fara costuri aditionale.

Comanda va fi tinuta la easybox timp de 2 zile incepand cu ziua in care Cumparatorul a primit SMS-ul de livrare. In cazul in care Cumparatorul nu ridica coletul din easybox in cele 2 zile, coletul revine la Vanzator.

Cumparatorul poate plasa din nou comanda respectiva, urmand sa suporte in avans costurile transportului anterior (tur-retur), precum si costurile unei noi livrari, prin metode comunicate direct de reprezentantii Vanzatorului (transfer bancar, O.P. etc).

12.9 Livrarea internationala

In cazul livrarilor internationale, este aplicat un tarif unic de livrare, de 70 de lei. Pentru comenzile catre Irlanda tariful de livrare este de 150 de lei. Comenzile pot fi platite doar prin cardul bancar (nu se pot achita in sistem Cash-On-Delivery / Ramburs).

Coletele sunt livrate prin DPD International (Dynamic Parcel Distribution). In momentul in care comanda a plecat din depozitul SC PORC A PORTER SRL, veti primi prin mail un tracking number (numar AWB) cu care puteti urmari statusul coletului.

Tarile in care livram sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Slovia, Slovenia, Spania, Suedia.

Pentru livrarea in alte tari decat cele de mai sus (inclusiv Marea Britanie - UK), te rugam sa ne dai un mail pe adresa comenzi@porcporc.com.

12.10 Livrarea in magazinul PORC (cal. Victoriei 95, Bucuresti)

Daca dai comanda cu ridicare din magazinul nostru fizic (Bucuresti, cal. Victoriei 95) intr-o zi lucratoare (luni-vineri), pana la ora 15:00, o poti ridica in aceeasi zi, dupa ora 17:00. Comenzile date dupa ora 15:00 (sau in weekend / zile libere) ajung in magazin in urmatoarea zi lucratoare (tot dupa ora 17:00).

Confirmarea de ridicare a comenzii o primesti prin email. Asigura-te ca ai introdus corect și complet adresa pentru a putea primi mail-ul de confirmare, acolo unde vei gasi si numarul comenzii.

Comenzile cu livrare in magazin se platesc integral, cu cardul, in momentul in care sunt plasate.

Costul transportului este de 10lei, indiferent de valoarea comenzii.

Dupa ce comanda a ajuns in magazin, aceasta te asteapta timp de 2 zile lucratoare. Daca nu o ridici in acest interval, o vom procesa retur.

Parola pentru ridicarea produselor: numarul comenzii (format din 6 cifre), numele din comanda + un act de identitate. Datele din actul de identitate nu trebuie sa coincida cu cele din comanda, o poate ridica si altcineva pentru tine.

In perioada campaniilor de reduceri optiunea de ridicare a comenzilor din magazinul fizic nu este disponibila.

13. Dreptul de returnare la cumparare

13.1. Cumparatorul are dreptul sa renunte la produsele achizitionate de pe Site, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor OG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

13.2. In toate cazurile returnarii produselor, costurile de transport pentru returnare vor fi suportate de catre Vanzator.

13.3. In cazul in care a fost trimis un produs diferit fata de cel comandat sau cu alte specificatii (marime diferita, culoare diferita etc.), taxele de transport vor fi suportate de Vanzator.

13.4. Pachetele Mystery se pot returna doar integral (cu toate accesoriile primite + cutie). Cumparatorul nu poate returna un singur produs din pachet.

13.5. Renuntarea la cumpararea unui produs se va face in cel mult 30 de zile de la retur si in urmatoarele conditii:

– produsele trebuie returnate sigilate;

– starea produselor trebuie sa fie la fel, sa nu fi fost purtate sau sa nu prezinte urme de uzura sau consum;

– produsul trebuie trimis in ambalajul original, impreuna cu toate etichetele si accesoriile aferente si intacte, in starea in care au fost expediate de catre Vanzator (ex: etichetele sa nu fie rupte sau taiate).

In caz contrar, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.

13.6. Cumparatorul are dreptul sa opteze o singura data pentru returnarea unui produs. Renuntarea la cumparare in mod repetat va fi considerata abuz iar Vanzatorul are dreptul sa blocheze cu efect imediat, temporar sau permanent, accesul la contul implicat in abuz.

14. Achizitionarea si folosirea cardului cadou

14.1. Dupa achizitionare, trimitem cardul cadou prin e-mail, in format PDF, pe adresa completata de tine pe site. Poti alege sa imprimi cardul cadou sau sa-l transmiti mai departe digital catre destinatarul final.

14.2. Valabilitatea cardului cadou este de 24 de luni de la data emiterii si poate fi folosit exclusiv online.

14.3. O data ce a fost facturat, contravaloarea cardului cadou nu mai poate fi returnata.

14.4. Poti alege sa incarci cardul cadou cu o suma predefinita (100 LEI, 250 LEI, 500 LEI, 750 LEI, 1000 LEI) sau il poti personaliza cu orice suma doresti, pana la 5000 LEI.

14.5. Cardul cadou nu poate fi folosit pentru achizitionarea unui alt card cadou.

14.6. Suma disponibila pe cardul cadou poate fi folosita intr-o singura comanda sau mai multe. Daca acesta nu este folosit integral intr-o singura sesiune, dupa plasarea comenzii, valoarea ramasa pe cardul cadou va fi disponibila in continuare, pana la expirarea acestuia.

14.7. Daca soldul cardului cadou este insuficient pentru a acoperi plata unei comenzi online, va fi solicitata in timpul operatiunii o plata complementara acceptata pentru a putea finaliza comanda.

14.8. Cardul cadou poate fi utilizat imediat dupa emitere, la cumpararea oricarui produs de pe site, inclusiv a celor aflate in promotie sau alte oferte speciale.

14.9. In cazul returnarii produselor achizitionate cu un card cadou, valoarea acestora nu va fi rambursata in contul cardului cadou, ci se va emite un alt card cu valoarea acestora, avand valabilitate de 24 luni.

14.10. Suma nu va fi transferata intr-un cont bancar sau returnata numerar. Cardul cadou nu poate fi inlocuit in caz de furt, pierdere sau deteriorare si nu se poate rambursa. Achizitionarea si/sau utilizarea cardului cadou reprezinta acceptarea deplina a acestor conditii.

15. Stergerea contului

Stergerea contului dumneavoastra de pe Site se poate realiza intr-una din urmatoarele situatii:

– la solicitarea dumneavoastra, printr-un e-mail la adresa contact@porcporc.com;
– de catre Vanzator, ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a dispozitiilor prezentului contract;
– de catre Vanzator, in caz de neutilizare de catre dumneavoastra a serviciilor Site-ului pe o perioada mai mare de 36 de luni.

16. Limitarea raspunderii

S.C. PORC A PORTER S.R.L. nu garanteaza disponibilitatea neintrerupta si lipsita de deficiente a bunurilor si serviciilor prezentate pe Site.

Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale (expedieri intarziate, pierderea, distrugerea, deterioarea, nelivrarea sau livrarea eronata/impartiala, sau orice alt fel de probleme), in cazul in care acestea sunt cauzate de evenimente de forta majora.

Prin forta majora se inteleg imprejurari care au aparut ca urmare a unor situatii, circumstante sau evenimente extraordinare, inevitabile, neprevazute sau orice alt act in afara controlului partilor si care este recunoscut de lege ca fiind un caz de forta majora, cum ar fi:

– cauze naturale: seisme, cataciclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundatii, devarsari de fluvii, parasiri de albii, surpari de teren, caderi de copaci, stanci, ninsori abundente sau alte conditii meteorologice nefavorabile bunei desfasurari etc.;

– cauze umane: starea de razboi, starea de asediu, etatizarea fortata (trecerea in proprietatea statului), revolutii, revolte, greve neautorizate etc.

17. Relatii cu clientii

Pentru informatii sau nelamuriri legate de functionarea sau de continutul serviciilor Site-ului, va rugam sa ne contactati la adresa contact@porcporc.com .

Orice reclamatii legate de functionarea sau de continutul serviciilor Site-ului pot fi transmise prin e-mail la adresa contact@porcporc.com

18. Jurisdictia / litigii

Prezentul document este guvernat de legislatia romana aflata in vigoare. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare, scrise sau verbale, dintre partile amintite. Orice neintelegeri aparute se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care partile nu reusesc sa ajunga la un acord pe cale amiabila, se va apela pentru solutionare la instantele judecatoresti romanesti competente.